Historisk arkiv

EU-støtte til norsk kultur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 37/99
Dato: 25.06.99

EU-støtte til norsk kultur

Ni prosjekter med norske deltakere har fått midler fra EUs kulturprogram Kaleidoskop. 84 mill kroner er fordelt til 119 kulturprosjekter. Støtten går til samarbeidsprosjekter innen musikk, teater, dans, billedkunst, kunsthåndverk, arkitektur, design, foto og multimedier, og har deltakere fra minst tre EU/EØS-land.

To prosjekter med norsk hovedarrangør har fått støtte. Ultima-festivalen har fått 570 000 kroner til et samarbeid med British Council om en bred presentasjon av britisk musikk og til et samarbeid med kulturinstitusjonen Gaudeamus, Amsterdam, for å presentere nederlandsk musikk og lydinstallasjoner. Støtten vil også gå til en workshop for profesjonelle koreografer og TV/filmregissører.

BIT 20 Ensemble har inngått et samarbeid om samtidsmusikk med Ensemble Recherche i Tyskland og Court-Circuit i Frankrike. Skapende og utøvende kunstnere i de tre ensemblene skal samarbeide, bl.a. om formidling og undervisning av barn og unge. Samarbeidet omfatter også utveksling av bestillingsverk for framføring bl.a. på festivaler for samtidsmusikk i de tre land.

Kaleidoskop-midler ble også fordelt til sju samarbeidsprosjekter med norske deltakere. Form & Arkitektur deltar i prosjektet ”Common threads: participation for a better world”, NOTAM deltar i prosjektet ” Developing a European art’s literacy method with an audiovisual syntax”. Norsk Musikkråd deltar i et prosjekt med Orkester Norden, Grenland Friteater samarbeider med Odin-teateret i ”Den tavse viden – arv og ødslen efterfulgt af Naar ens dag er endt". Bergen Kunstforening arrangerer en triennale for foto med Ars Baltica, Berlin. Hålogaland Teater er med i teaterprosjektet ”The perfect equal” og Bærum Kommune i prosjektet ”NORD meeting point” ledet av den svenske gruppen Circus Cirkör.

Kontaktperson:
Rådgiver Lill-Ann Bjaarstad Medina, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 22

Lagt inn 25. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen