Historisk arkiv

EU-støtte til norske kulturminne-prosjekter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 43/99
Dato: 09.07.99

EU-støtte til norske kulturminne-prosjekter

Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider har fått 2,4 mill. kroner fra EUs Rafael-program for kulturminner. Støtten gis for andre år på rad til et forskningsprogram som inngår i utviklingen av en ny restaureringsplan for Nidaros Domkirke. Et nettverk av europeiske forskere deltar i prosjektet som skal bidra til å utvikle nye metoder for bevaring og sikring av domkirken.

Kulturdepartementet innstilte forskningsprogrammet ved Nidaros til støtte i kategorien ”Europeiske laboratorier for kulturarv”. EU gir på dette området støtte til kulturminner av spesielt stor europeisk betydning. Nidaros Domkirke får støtte sammen med bl.a. pilgrimsruten til Santiago de Compostella i Spania, Mont Athos i Hellas, Rådhuset i Dublin i Irland og Tanum Kulturarvslaboratorium i Sverige.

Støtte fra Rafael-programmet går også til tre andre norske institusjoner som deltar i europeiske samarbeidsprosjekter: Norges Husflidslag, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitetet i Trondheim og Norsk Museumsutvikling, som deltar i et større europeisk informasjonsnettverk.

Norge betaler i 1999 4,3 mill. kroner for å delta i EUs kulturprogram.


Kontaktperson:
Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 24 78 09

Lagt inn 12. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen