Historisk arkiv

Flatt kutt i pressestøtten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 7/99
Dato: 1. februar 1999

Flatt kutt i pressestøtten

Reduksjonen i pressestøtten for 1999 vil bli gjennomført som et såkalt flatt kutt, dvs. prosentvis lik reduksjon i produksjonstilskuddet for alle aviser i ordningen. Kulturdepartementet vil nå fastsette en midlertidig forskrift for fordeling av pressestøtten i år.

De to organisasjonene som representerer hele den norske avisbransjen, Norske Aviser Landsforening og Landslaget for lokalaviser, gav på et møte med kulturminister Anne Enger Lahnstein fredag 29. januar en entydig anbefaling om at budsjettreduksjonen som Stortinget har vedtatt blir gjennomført som et flatt kutt. Produksjonstilskuddet for 1999 er på 159,7 mill kroner. I 1998 var tilskuddet på 188,25 mill kroner.

Kulturdepartementet arbeider nå med mandat og sammensetning av et offentlig utvalg som skal vurdere pressens rammebetingelser. Under budsjettbehandlingen gjorde Stortinget det klart at utredningen skal omfatte alle komponenter som utgjør pressens rammevilkår og at pressestøtten også skal ses i en mediepolitisk helhetssammenheng.


Kontaktperson: Avdelingsdirektør Roy Kristiansen, Medieavdelingen, tlf. 22 24 80 04

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen