Historisk arkiv

Fordeling av midler til rock foreslått

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 20/99
23.04.99

Fordeling av midler til rock foreslått

Forslag til fordeling av vel 2,1 mill kroner til rockorganisasjoner ble lagt fram i statsråd fredag. Organisatoriske endringer innen rockmiljøet siden budsjett-proposisjonen ble framlagt i fjor høst har hatt betydning for fordelingen. Beløpet blir foreslått fordelt med en tredel hver til Samlet Norsk Rocks to medlemsorganisasjoner GramArt (Grammofonartistenes forening) og AKKS (Aktivt Kvinne Kultur Senter) og en tredel til Norsk Rockforbund. Dessuten skal 5,17 mill kroner tildeles Organisasjonen NorgesNettet til videreføring av prosjektet Norgesnettet.

Kulturdepartementet har gjennomgått sammensetningen av utvalg som fordeler eller gir råd om fordeling av midler fra fond- og tilskuddsordninger til musikkformål. Utvalg oppnevnt på faglig grunnlag for ordninger som har bredere kulturfaglige formål og ikke har bestemte målgrupper, fungerer etter forutsetningene og bør etter departementets syn videreføres.

Utvalg som fordeler eller gir råd om fordeling av midler fra ordninger som har rettighetshavere som målgruppe og som er partssammensatt, er også vurdert. Departementet tar sikte på å gjennomgå sammensetningen av Innkjøpskomiteen for nye norske fonogram. Norsk Musikerforbund innstiller i dag to medlemmer til komiteen mens GramArt ikke har innstillingsrett.

Gjennomgangen er foretatt etter at et flertall i familie-, kultur- og administrasjonskomiteen ba om dette i budsjettinnstillingen, spesielt med henblikk på å styrke norske utøveres interesser.

Lagt inn 23. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen