Historisk arkiv

Nærmiljøanlegg vil bli prioritert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 105/99
Dato: 10.12.1999

Nærmiljøanlegg vil bli prioritert

-Satsingen på nærmiljøanlegg skal fortsette og støtten vil bli utvidet fra 50 til 100 mill. kroner på noe sikt, sa kulturminister Åslaug M. Haga da idrettsmeldingen ble lagt fram fredag. I meldingen blir det fastslått at målet for Regjeringens idrettspolitikk er å gi flest mulig anledning til å drive idrett og fysisk aktivitet. Det frivillige, lokale idrettsarbeidet skal styrkes. Nærmiljøanlegg som er enkle anlegg i lokalmiljøet spesielt rettet mot aktivitet for barn og unge, skal prioriteres. Disse anleggene vil være et sentralt virkemiddel for å sikre barns muligheter for fysisk aktivitet i trygge og gode oppvekstmiljø. Nærmiljøanleggene skal være allment tilgjengelige og beregnet på egenorganisert fysisk aktivitet.

Regjeringen går inn for å utvide nærmiljøordningen til også å gjelde anlegg i tilknytning til skolens uterom. Seksårs-reformen og utvidelsen av skolefritidsordningen gjør at skolens utearealer får økt betydning for barns muligheter for fysisk aktivitet. Skolen ligger som regel i nærmiljøet og er ofte også et sentralt samlingssted også i fritiden.

En utvidelse av nærmiljøordningen gjør det nødvendig å gjennomgå dagens regelverk. Det gjelder søknadsprosedyrer, tak på tildelingsbeløp og avgrensning i forhold til stønadsberettigede anleggstyper. Tilskudd til rene lekeapparater vil fortsatt falle utenfor nærmiljøanleggsordningen. Et justert regelverk vil kunne tre i kraft i 2001.


Kontaktperson:
Avdelingsdirektør Paul Glomsaker, Idrettsavdeling, tlf. 22 24 80 52

Lagt inn 10. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen