Historisk arkiv

Nasjonalanleggsordningen etablert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 01/99
Dato: 6. januar 1999

Nasjonalanleggsordningen etablert

Ordningen med nasjonalanlegg er nå etablert etter at Ullevål Stadion har fått status som nasjonalanlegg for fotball. Kulturdepartementet og Ullevaal Stadion Idrett AS undertegnet like før jul en avtale som i første omgang skal gjelde fram til 30. juni 2008.

Kulturdepartementet er for tiden i gang med å avklare grunnlaget for etablering av nasjonalanlegg for skiflyging, skøyter og ski alpint. Hvilke idrettsgrener ordningen skal omfatte, vil bli avklart i løpet av 1999. Departementet arbeider med utgangspunkt i Idrettsstyrets vedtak av 17. mars 1997 med anbefaling av åtte idrettsgrener: fotball, friidrett, roing/padling, ski nordiske grener/skiskyting, ski alpint, skiflyging og skøyter.

Nasjonalanleggene skal brukes til presentasjon av internasjonal eliteidrett i Norge, og være arena for internasjonale mesterskap og konkurranser. Ved utbygging av nasjonalanlegg kan inntil halvparten av godkjente kostnader bli dekket etter søknad om spillemidler.

Nasjonalanleggsordningen avløser den gamle ordningen med riksanlegg, der alle idretter kunne fremme krav om tilskudd til slike anlegg. Det var etablert 29 riksanlegg da ordningen ble stilt i bero i 1991. En videreføring av den gamle ordningen ville ha ført til at en betydelig del av spillemidlene ville ha gått til dette formålet.


Kontaktperson: Avdelingsdirektør Paul Glomsaker, Idrettsavdelingen, tlf. 22 24 80 52

Lagt inn 6. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen