Historisk arkiv

Operahusvedtaket følges raskt opp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 42/99
Dato: 07.07.99

Operahusvedtaket følges raskt opp

-Det historiske vedtaket i Stortinget om å bygge et operahus i Bjørvika er vi nå i ferd med å følge opp, sier kulturminister Anne Enger Lahnstein. -I vår oppfølging står forutsetningen om en særskilt regulering for operahuset i Bjørvika sentralt. Prosjektet skal være frikoplet den øvrige byutviklingen i området. Stortinget forsterket regjeringens premiss på dette punktet, sier Lahnstein.

Styringsgruppen for operahus-prosjektet er nedsatt, og møter mellom Kulturdepartementet og Den Norske Operas ledelse og med Oslo kommune er avholdt. Oppdragsbrev er sendt til Statsbygg som skal være byggherre for prosjektet og til Den Norske Opera, som vil få styrket sin administrasjon på grunn av arbeidet med operahus-prosjektet.

Arkitektkonkurransen om operahuset vil i i løpet av juli bli bekjentgjort i norsk og internasjonal presse. I november - desember kommer selve utlysingen av arkitektkonkurranse-programmet. En jury for konkurransen vil bli opprettet, og prosessen fram til vinner er valgt ut vil kunne ta ett år.

Styringsgruppen for operahus-prosjektet består av ekspedisjonssjef i Kulturdepartementet Kjell Myhren, leder, administrerende direktør Halvor Stormoen, Statsbygg, direktør Bernt Bauge, Den Norske Opera og seniorrådgiver Kåre Falkenberg, Arbeids- og administrasjonsdepartementet.


Kontaktperson:
Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Lagt inn 7. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen