Historisk arkiv

Pilotprogram for eus program - kultur 2000 - norske prosjekter kan få støtte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 35/99
Dato: 25.06.99

Pilotprogram for eus program - kultur 2000 - norske prosjekter kan få støtte

EU har satt av sju millioner euro til et pilotprogram på kulturområdet, og innenfor EØS-avtalen kan norske prosjekter søke om støtte innen fristen 30. juli i år. Dette er klargjort gjennom drøftinger mellom EU og EFTA-landene Norge, Island og Lichtenstein.

Pilotprogrammet skal prøve ut den nye organiseringen av kulturstøtte som er foreslått for EUs første rammeprogram for kultur, som er planlagt iverksatt neste år. Rammeprogrammet Kultur 2000 vil omfatte de samme områder på kunst og kulturfeltet som EUs nåværende programmer Kaleidoskop, Ariane og Rafael.

Nytt for pilotprogrammet er at EU kan dekke inntil 60 prosent av prosjektkostnadene - mer enn en fordobling fra tidligere. Støtten til det enkelte prosjekt blir også økt betydelig, og vil for visse prosjekttyper kunne være på inntil 2,5 millioner kroner. Samtidig blir det stilt krav om fastere samarbeidsformer og samarbeidspartnere fra flere land innen EU/EØS-området enn tidligere. Prosjektene som får støtte, må gjennomføres i perioden juli 1999 til juli 2000.

Pilotprogrammet vil gi støtte til prosjekter innenfor tre kategorier: tiltak for å teste gjennomføringen av spesielle og nyskapende prosjekt, prosjekter som har form av flerårige samarbeidsavtaler på kulturområdet, og kulturbegivenheter av europeisk betydning. I den siste kategorien er midlene øremerket tiltak som markerer 250-års jubileet for Johan Sebastian Bachs død.

Informasjon og råd til norske søkere gis av:
Norsk kulturråd v/Ragnfrid Stokke, tlf. 22 47 83 30
Norsk museumsutvikling v/Jon Birger Østby, tlf. 23 23 94 40
NORLA v/ Kristin Brudevold, tlf. 22 12 25 40


Kontaktperson:
Rådgiver Lill-Ann Bjaarstad Medina, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 22

Lagt inn 25. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen