Historisk arkiv

Skolekonsertordningen foreslås omorganisert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 09/99
Dato: 02.03.99

Skolekonsertordningen foreslås omorganisert

En videre desentralisering av skolekonsertordningen blir foreslått av en arbeidsgruppe nedsatt av Kulturdepartementet og Kommunenes Sentralforbund. Forslaget går ut på at Rikskonsertene og fylkeskommunene hver skal ha ansvaret for halvparten av de turneene som inngår i skolekonsertordningen på årsbasis. Fylkeskommunene blir ut fra dette foreslått gitt et årlig tilskudd til skolekonsertordningen direkte over Kulturdepartementets budsjett.

Kulturminister Anne Enger Lahnstein sier at den foreslåtte modellen innebærer en styrking av den regionale forankringen for skolekonsertordningen, og at den vil gi en bedre samordning med kulturpolitiske og utdanningspolitiske mål.

Arbeidsgruppen står samlet bak forslaget som vil gi et grunnlag for videre forhandlinger mellom Rikskonsertene og Kommunenes Sentralforbund om en felles rammeavtale for skolekonsertordningen. Gruppen som har vært ledet av avdelingsdirektør Margaretha Østern i Kulturdepartementet, ble nedsatt i fjor høst etter at det ikke lyktes partene å bli enige om en rammeavtale.


Kontaktperson:
Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00
Direktør Per Espeli, Kommunenes Sentralforbund, tlf. 22 94 77 00

Lagt inn 2. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen