Historisk arkiv

Støtte til lokal idrettsaktivitet for barn og unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 106/99
Dato: 10.12.1999

Støtte til lokal idrettsaktivitet for barn og unge

  • Ny tilskuddsordning for lokalnivået i norsk idrett etableres
  • Bedre rammevilkår for lokale lag

Den nye tilskuddsordningen for lokale idrettslags arbeid for barn og ungdom vil bli etablert neste år. Tilskuddene på 70-80 mill. kroner årlig vil være en grunnstøtte til lokale lag og foreningers arbeid for barn og ungdom i alderen 6 til 19 år. I idrettsmeldingen som ble lagt fram fredag, blir det vist til at det økonomiske grunnlaget for den nye tilskuddsordningen er skapt gjennom en samordning av statlige spill.

Kulturdepartementet legger opp til at midlene skal fordeles via Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) til idrettsrådene i kommunene. Idrettsrådene som er en sammenslutning av lokale idrettslag, vil kunne vurdere lokale behov ved fordeling av midlene til lagene.

Kriteriene for fordeling vil være basert på antall barn og ungdom og registrerbar aktivitet i kommunen. Aktuelle bruksområder kan være idrettsskoler, utdanningstiltak, nye aktiviteter. Lagene bør selv føre en debatt om hvordan midlene best kan benyttes på lokalt nivå. Departementet vil i samråd med NIF utvikle retningslinjer og klargjøre hvilke områder av lagenes virksomhet som ikke er berettiget til støtte.


Kontaktperson:
Avdelingsdirektør Paul Glomsaker, Idrettsavdelingen, tlf. 22 24 80 52

Lagt inn 10. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen