Historisk arkiv

Utvalg skal utrede kinopolitikken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 31/99
Dato: 07.06.99

Utvalg skal utrede kinopolitikken

Kulturminister Anne Enger Lahnstein har tatt initiativ til at det i løpet av juni blir nedsatt et offentlig utvalg til å vurdere norsk kinopolitikk. Utvalget skal med utgangspunkt i målet om et godt kinotilbud til hele befolkningen foreta en samlet vurdering av offentlig politikk med betydning for kinodrift, blant annet den kommunale konsesjonsordningen og tiltak som finansieres av Norsk kino- og filmfond.

Den offentlige kinopolitikken har hatt gunstige kultur- og distriktspolitiske virkninger. Bakgrunnen for å nedsette utvalget er strukturendringer i kinobransjen og den usikkerhet dette har skapt om det framtidige kinotilbudet i Norge. Utvalget skal analysere det offentliges rolle i kinopolitikken og fremme forslag som kan sikre en fortsatt geografisk differensiert kinostruktur. Forutsetningen er at nåværende ansvarsdeling mellom stat og kommune opprettholdes.

Utvalget vil bestå av fem medlemmer, hvorav to vil bli oppnevnt etter forslag fra Film & Kino, som er fellesbetegnelsen for Kommunale Kinematografers Landsforbund, Norsk Kino- og filmfond og Bygdekinoen, og Norske Filmbyråers Forening. Utredningen fra utvalget skal være ferdig innen 1. juli 2000.


Kontaktperson:
Ekspedisjonssjef Helge M. Sønneland, Medieavdelingen, tlf. 22 24 80 02

Lagt inn 7. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen