Historisk arkiv

Vikersund nasjonalanlegg for skiflyging

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 41/1999
Dato: 2. juli 1999

Vikersund nasjonalanlegg for skiflyging

Skiflygingsanlegget i Vikersund har fått status som nasjonalanlegg fram til 2009 og vil få et tilskudd på 6 mill. kroner i form av spillemidler til anleggsutbygging i forkant av VM i skiflyging i 2000.

Avtalen om nasjonalanleggstatus for Vikersund ble undertegnet i Kulturdepartementet fredag av leder Svein Jelstad, Stiftelsen Vikersund Hoppsenter, ordfører Odd Flattum, Modum kommune, president Jan Jensen, Norges Skiforbund og ekspedisjonssjef Hans B. Skaset, Kulturdepartementet.

Avtalen omfatter tilpasning av Vikersund-anlegget til VM i skiflyging i 2000 for vel 12 mill. kroner. I henhold til regelverket for nasjonalanlegg vil tilskuddet til Vikersundbakken bli på 6 mill. kroner. Den planlagte utbyggingen av anlegget skal ifølge avtalen være ferdig innen 31. desember i år.

Ullevål Stadion fikk like før jul i fjor status som nasjonalanlegg for fotball. Kulturdepartementet vil til høsten arbeide videre med etablering av nasjonalanlegg for bl.a. skøyter i Vikingskipet på Hamar, fartsdisiplinen i alpint i Kvitfjell i Ringebu kommune og vil også vurdere Årungen som nasjonalanlegg for roing/padling. Departementet vil dessuten følge opp avtalen fra i fjor sommer om nasjonalanlegg for ski nordiske grener.


Kontaktperson: Avdelingsdirektør Paul Glomsaker, Idrettsavdelingen, tlf. 22 24 80 52

Lagt inn 2. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen