Historisk arkiv

Villa Stenersen vil bli brukt til kulturformål

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 91/99
Dato: 05.11.99

Villa Stenersen vil bli brukt til kulturformål

Regjeringen har besluttet at Villa Stenersen i Oslo skal brukes til varierte kulturformål spesielt innenfor arkitektur, design- og estetikkfeltet. Bruken vil sikre allmenn tilgjengelighet og være i samsvar med bygningens verneverdi og Rolf Stenersens og arkitekten Arne Kormos ideer.

I statsråd fredag ble det foreslått en tilleggsbevilgning på 2,3 mill. kroner til investering og drift av Villa Stenersen i 2000.

Regjeringen har sluttet seg til innstillingen fra den arbeidsgruppen som på forsommeren ble nedsatt av kulturministeren på oppdrag fra statsministeren. Gruppen la 1. september fram sitt forslag, som deretter har vært til behandling i de berørte departementer.

Bruken av Villa Stenersen vil være i samsvar med regjeringens mål om å fokusere på arkitektur og design gjennom å utarbeide en femårig handlingsplan som skal stimulere til god arkitektur, design, byggeskikk og stedsforming. Stiftelsen Norsk Form får i oppdrag å administrere og samordne bruken av Villa Stenersen. Brukere vil i hovedsak være virksomheter innenfor området offentlig rom, utsmykking, byggekunst og formgiving, men også innenfor museumsfeltet og utdanningsinstitusjoner.

Kontaktperson:
Avdelingsdirektør Stein Sægrov, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 26

Lagt inn 5. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen