Historisk arkiv

Haugesund-konferanse om opera og ballett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 04/00
Dato: 09.02.00

Haugesund-konferanse om opera og ballett

120 sentrale aktører innen norsk opera- og ballettmiljø og musikk og teater kommer sammen i Haugesund 29. og 30. mars for å drøfte produksjon og formidling av opera og ballet i Norge. I tillegg deltar politikere og representanter for lokale og regionale myndigheter. Kulturdepartementet er arrangør i samarbeid med Norsk kulturråd og Den Norske Opera.

Kulturminister Åslaug M. Haga vil åpne konferansen, der ulike produsenter og formidlere av opera og ballett vil presentere sin virksomhet. Et sentralt konferansetema vil bli hvordan flest mulig skal få oppleve og medvirke til opera- og ballettforstillinger i sitt nærmiljø Blant innlederne er Erling Dahl jr. som vil gi en status-rapport fra opera-Norge, Anne Brit Gran ser på ballett- og operaformidling i en ny kultursituasjon, direktør Troels Kold, direktør ved Den Jydske Opera, orienterer om operaformidling i Danmark og operasjef Bjørn Simensen innleder om Den Norske Opera og det nye operahusets rolle.

Departementet vil til høsten starte arbeidet med en utredning som etter planen skal være ferdig i 2001. Utviklingen av en modell for framtidig opera- og ballettformidling i Norge vil skje i nært samarbeid med Den Norske Opera, relevante institusjoner og miljøer og lokale og regionale myndigheter. Siktemålet er at modellen skal bygges opp gradvis og være ferdig når et nytt operahus står klart til bruk i 2008.


Kontaktperson:
Prosjektdirektør Arne Holen, Kulturavdelingen, 22 24 80 05

Lagt inn 9. februar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen