Historisk arkiv

Nordiske kulturministre: mediene viktige for nordisk kultur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 08/00
Dato: 25.02.2000

Nordiske kulturministre: mediene viktige for nordisk kultur

-Allmennkringkasterne er viktige for å bevare vårt språk og kultur, sier kulturminister Åslaug M. Haga. På det nordiske kulturministermøtet i København fredag ble det vedtatt å utrede rammebetingelsene for allmennkringkasterne i Norden.

Utredningen skal fokusere på reglene for allmennkringkasterne i de ulike nordiske land, fordeler og ulemper ved å harmonisere regelverket, spørsmål knyttet til digitalisering, og status for samarbeidet mellom allmennkringkasterne i dag. Utredningen skal foreligge til neste ministermøte i juni.

Kulturministrene ønsker større fleksibilitet i det fellesnordiske kulturbudsjettet, og går inn for å sette av fem prosent til aktuelle prosjekter og satsningsområder. Midlene skal brukes til samarbeidsprosjekter som står høyt på den kulturpolitiske dagsorden i Norden. Nordisk Ministerråds kulturbudsjett er i år på 143 mill. danske kroner.

Kulturministrene vedtok å støtte Brattalid-prosjektet på Grønland med 300 000 danske kroner. Prosjektet omfatter rekonstruksjon av Eirik den Raudes gård og å gjøre den tilgjengelig for besøkende.

Kontaktperson:
Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 913 46 557