Historisk arkiv

Behov for nytt forslag fra Oslo ved gjenoppnevningen av Kontaktutvalget mellom innvandrere og norske myndigheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

28.11.97

Behov for nytt forslag fra Oslo ved gjenoppnevningen av Kontaktutvalget mellom innvandrere og norske myndigheter

Kommunal- og arbeidsdepartementet har ikke funnet å kunne legge til grunn det råd innvandrerorganisasjonene i Oslo ga på møtet 15. november 1997 på grunn av uregelmessigheter ved stemmegivningen. Det var 61 stemmeberettigede organisasjoner til stede på forslagsmøtet, men 67 stemmer ble avgitt. Kommunal- og arbeidsdepartementet vil derfor arrangere et nytt forslagsmøte så snart det lar seg gjøre.

Fungerende leder for Kontaktutvalget, Amara Ranaweera, beklager på det sterkeste det som har skjedd i Oslo. "Det har ikke skjedd liknende ting i noen av de øvrige regionene som foreslår innvandrerrepresentanter til KIM. Jeg er glad for at departementet fremdeles har full tillit til utvalgets arbeid og mener at medlemmene gjør en bra jobb. Kontaktutvalget er det viktigste forum i Norge for dialog og samarbeid mellom innvandrere, politiske partier og offentlige myndigheter. Jeg håper derfor ikke det som har skjedd i Oslo vil skade utvalgets troverdighet", sier Ranaweera.

KIM gir råd til myndighetene i innvandrings- og flyktningspørsmål og i spørsmål som gjelder integrering i et flerkulturelt samfunn. Utvalget er en viktig arena for kontakt og dialog mellom innvandrermiljøer, politiske partier og myndigheter.

Innvandrerorganisasjoner over hele landet gir råd til Kommunal- og arbeidsdepartementet om hvilke personer de mener bør inn i utvalget. Ved den endelige oppnevningen vil det bli lagt vekt på en bredest mulig sammensetning basert på blant annet kjønn, alder og nasjonal bakgrunn. Dette betyr at det ikke nødvendigvis er de som får flest stemmer som blir oppnevnt.

Kontaktpersoner:
Ekspedisjonssjef Thor Arne Aass, tlf. 22 24 71 70
Fungerende leder i KIM Amara Ranaweera, tlf 51 80 79 89 eller 51 56 29 60

Lagt inn 28 november 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen