Historisk arkiv

5 millioner kroner til Malvik kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

09.02.98

5 millioner kroner til Malvik kommune

Kommunal- og regionaldepartementet gir et tilskudd på 5 millioner kroner til Malvik kommune i Sør-Trøndelag til videre utbygging av vannforsyningssystemet. Dette vil knytte deler av kommunen til Trondheim vannverk.

- Det er viktig at vannverkene leverer vann som tilfredsstiller Drikkevannsforskriften og tar hensyn til de bestemmelser Norge må følge opp, blant annet som en del av EØS-avtalen, sier statssekretær Per N. Hagen i Kommunal- og regionaldepartementet. - Lite tilfredsstillende vannkvalitet kan være et problem for næringslivet. Det er også positivt med samarbeid over kommunegrensene innenfor et så viktig område.

Malvik kommune fikk i 1997 et tilskudd på 11,4 millioner kroner til første byggetrinn av sammenkjøringen med Trondheim vannverk. Til sammen er det gitt 16,4 millioner kroner til denne utbyggingen, som totalt er kostnadsberegnet til om lag 33,7 millioner kroner. Prosjektet i Malvik kommune har som siktemål å gi 94 prosent av Malviks befolkning vann som tilfredsstiller Drikkevannsforskriften.


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Eva Kvandal. Tlf. priv.: (+47) 22 38 26 38
Lagt inn 9. februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen