Historisk arkiv

Arbeid for personer med innvandrerbakgrunn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Kommunal- og regionaldepartementet og Arbeids- og administrasjonsdepartementet:

Arbeid for personer med innvandrerbakgrunn

For å få innspill fra kommunal og privat sektor om hvilke muligheter og barrierer som finnes for rekrutteringen av personer med innvandrerbakgrunn, har kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad og arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer, invitert lederne for arbeidslivets parter og representanter for innvandrermiljøene til et møte mandag den 30. mars klokka 15.30 - 17.30. Hensikten med møtet er å drøfte muligheter for en felles innsats for å styrke rekrutteringen av personer med innvandrerbakgrunn.

  • Det er viktig at vi nå drøfter hvordan vi best kan sikre en bedre rekruttering av personer med innvandrerbakgrunn både til offentlig og privat sektor. Vi har ulike tiltak for nyankomne innvandrere - slik som norskundervisning og ulike kvalifiseringstiltak . Men i dagens situasjon er det vel så viktig med tiltak for å fjerne barrierer for de som allerede er kvalifiserte, men som møtes av skepsis og diskriminering, sier kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad
  • Regjeringen har tatt et initiativ til at det skal utarbeides en handlingsplan for rekruttering av personer med innvandrerbakgrunn til statlig sektor. Personer med innvandrerbakgrunn har en kompetanse som staten har bruk for, men som ikke tas godt nok i bruk, uttaler arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer.

Målet med planen er at den skal bidra til at flere personer med innvandrerbakgrunn ansettes på alle nivå i statlige virksomheter. Arbeids- og administrasjonsdepartementet som er overordnet arbeidsgiverinstans i staten, har ansvaret for å utarbeide handlingsplanen. Planen skal foreligge innen 1. juli i år.

- Statlig sektor har et spesielt ansvar for å skape like muligheter og fjerne barrierer for rekruttering av personer med innvandrerbakgrunn. Hvis ikke regjeringen feier for egen dør, kan vi heller ikke forvente at andre gjør en innsats på dette området, slår Ragnhild Queseth Haarstad fast. Statsråden understreker imidlertid at det ikke er snakk om kvoteringer. Det er den best kvalifiserte for stillingen som skal ansettes, understreker kommunal- og regionalministeren.

Både Eldbjørg Løwer og Ragnhild Queseth Haarstad vil holde åpningsinnlegg på møtet. Deretter vil representantene for arbeidslivets parter og innvandrermiljøet inviteres til å komme med sine synspunkt på hvordan vi kan styrke rekrutteringen av personer med innvandrerbakgrunn til norsk arbeidsliv.

Priv til red. :

Møtet vil finne sted klokka 15.30 - 17.30 i møterom 101, Akersgata 42 (Høyblokka).

AF, HSH, KS, LO, NAVO, NHO, OMOD/KIM og Oslo kommune er invitert til møtet.

Selve møtet er ikke åpent for pressen, men deltagerne vil svare på spørsmål etterpå.

Manus til statsrådenes innlegg vil bli delt ut.

Lagt inn 27. mars 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen