Historisk arkiv

Bedre mulighet for boliger til vanskeligstilte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

28. mai 1998

Pressemelding til Ot. prp om endringer i lov om borettslag m.m.

Proposisjonen fremlegges i statsråd 28. mai 1998

Bedre mulighet for boliger til vanskeligstilte

Kommunal- og regionaldepartementet har i dag lagt fram forslag til endring i lov om borettslag. Kommunene sikres rett til å erverve 10 prosent av andelene i et borettslag. Forslaget skal gjøre det lettere for kommunene å kjøpe leiligheter i borettslag for fremleie til vanskeligstilte.

  • Bakgrunnen for forslaget er et ønske om å styrke mulighetene for at vanskeligstilte hustander kan integreres i ordinære bomiljøer, uttaler statsråd Ragnhild Queseth Haarstad. Regelen innebærer ikke noen ekspropriasjons- eller fortrinnsrett til å erverve leiligheter. De må skaffes ved vanlig salg, gave eller tvangssalg. En tilsvarende regel ble innført for selveierleiligheter i 1997. Denne lovendringer vil dermed gi like regler for selveierleiligheter og borettslagsleiligheter.
  • Kommunen som eier vil selvsagt ha ansvar for å sørge for at framleietakerne oppfyller de plikter som gjelder i borettslaget, understreker Queseth Haarstad.

Også i lovforslaget er det lagt stor vekt på dette punktet. Kommunene blir sikret en rett til å erverve til sammen inntil 10 prosent eller minst en andel i borettslag som består av fem eller flere andeler. Kommunen vil dermed ikke lengre være avhengig av om borettslaget har åpnet for erverv i sine vedtekter.

Oslo, 28. mai 1998

Priv. til red.

I samme proposisjon inngår også et par forslag til endringer i den nye eierseksjonsloven.

Kontaktperson i departementet: Fung. byråsjef Signy Volden - telefon 22 24 71 52

Lagt inn 28 mai 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen