Historisk arkiv

Bredt samarbeid for utvikling i distriktene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

5. oktober 1998

Bredt samarbeid for utvikling i distriktene

Regjeringen foreslår å styrke det regionale samordningsarbeidet mellom sektorer og forvaltningsområder med 154 millioner kroner. Dette er en konkret oppfølging av ambisjonene om å samordne distriktspolitikken. Midlene skal nyttes til større regionale utviklingstiltak på fylkesnivå hvor flere sektormyndigheter står bak tiltaket, og som ikke fanges opp av de ordinære virkemidlene.

- Et av de viktigste tiltakene som denne regjeringen satte i verk når den tiltrådte var å styrke samordningsfunksjonen til Kommunal- og regionaldepartementet på det distriktspolitiske området. Hvis det ikke tas distriktspolitiske hensyn når politikk og tiltak utformes på andre områder, vil vi ikke klare å nå de mål vi har satt for distriktspolitikken, sier statsråd Ragnhild Queseth Haarstad.

Regjeringen har gitt Kommunal- og regionaldepartementet en forsterket rolle som samordningsdepartement på det distriktspolitiske området. I dette ligger det et ansvar for å ha et mer helhetlig blikk for hvordan de enkelte departementenes politikk samlet påvirker utviklingen og levekårene til befolkningen i ulike deler av landet. Departementet skal sikre at distriktsmessige hensyn blir vurdert og ivaretatt når viktige endringer av betydning for utviklingen i distriktene foreslås. I tillegg skal departementet bidra til at utviklingsarbeidet på regionalt nivå i større grad kan baseres på samarbeid og lokal tilpasning på tvers av forskjellige sektorer.

Oslo, 5. oktober 1998

Lagt inn 5. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen