Historisk arkiv

Husbankens virksomhet 1996 - 1997

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Dato: 27.11.98

Husbankens virksomhet 1996 - 1997

Kommunal- og regionaldepartementet legger i dag fram en stortingsmelding om Husbankens virksomhet i 1996 og 1997. Stortingsmeldingen gjennomgår Husbankens virksomhet i årene 1996 og 1997.
- Resultatene viser at bruken av midlene er i tråd med målsettingene og at effekten av virkemiddelbruken er god, sier kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad.

Husbanken har spilt en aktiv og konstruktiv rolle i oppstarten og gjennomføringen av handlingsplanen for eldre. Planleggingen og investeringen i både omsorgsboliger og sykehjem er godt i gang. Når det gjelder effekten av Husbankens lån til oppføring av nye boliger viser meldingen at Husbanken har klart å oppnå de boligpolitiske oppgavene den har ansvar for.

- Stortingsmeldingen viser at erfaringene med omleggingen av rentesystem og subsidiebruk har vært gode. Systemet for fastsettelsen av renten har gitt Husbanken et stabilt og rimelig rentenivå, slik at vi kan oppnå de boligpolitiske målsettingene, sier kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad. - Vi har også benyttet anledningen til å drøfte en del problemstillinger og utfordringer knyttet til oppføringslånet. Det blir særlig lagt vekt på at oppføringslånet skal supplere det private kredittmarkedet og at det må sikre bygging av gode bolig- og bomiljøprosjekt.

Stortingsmeldingen gir også en gjennomgang av kommunale bostøtteordninger.

- Jeg ser positivt på at enkelte kommuner har utviklet egne bostøtteordninger som et supplement til den statlige slik at en kan ta hensyn til de lokale forhold når en utmåler støtten. Men jeg må understreke at en god statlige bostøtteordning er en forutsetning for at kommuner kan få dette til, avslutter statsråden.

Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Eva Kvandal. Tlf. priv.: (+47) 22 38 26 38 Lagt inn 27. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen