Historisk arkiv

Landsomfattende aksjon til Nordvest-Russland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Dato: 1.10.98

Landsomfattende aksjon til Nordvest-Russland

Statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet Johanne Gaup har sammen med ordfører Hermod Larsen i et møte med Norges Røde Kors og Flyktningerådet blitt enige om en aksjon for å samle inn penger til dem som har det vanskeligst i Nordvest-Russland. Aksjonen skal være landsomfattende og vil finne sted etter årets TV-innsamling.

- Dette er gjort fordi aksjonen ikke skal være en konkurrent til TV-aksjonen "Flyktning i ditt eget land", men snarere en selvstendig aksjon. Det er ikke riktig at de nordligste kommunene skal være de eneste som samler inn klær, mat og medisin til Nordvest-Russland. Vi har et nasjonalt ansvar overfor de av våre naboer i øst som trenger hjelp, sier Johanne Gaup.

Aksjonen skal gjennomføres i høst, og det er ordfører Hermod Larsen i Vardø kommune som skal være aksjonens kontaktperson i Finnmark.

- Jeg er svært fornøyd med at vi nå får hele landet med oss i hjelpearbeidet for Nordvest-Russland, sier Hermod Larsen. Nøden der er nå så stor at det er riktig å gi alle som vil hjelpe til en mulighet til å gi sin støtte.

Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Eva Kvandal. Tlf. priv.: (+47) 22 38 26 38 Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen