Historisk arkiv

Lokale handlingsplaner for unge og vanskeligstilte med etableringsproblemer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

5. oktober 1998

Lokale handlingsplaner for unge og vanskeligstilte med etableringsproblemer

Regjeringen vil stimulere til utvikling av kommunale boligstrategier og lokale handlingsplaner for boligetablering. Dette er i tråd med St meld nr 49 (1997-98) Om boligetablering for unge og vanskeligstilte, som konkluderer med at det som følge av høye boligpriser, særlig i de store byene, er behov for en større innsats rettet mot de som har problemer med å etablere seg på boligmarkedet.

Behovet for lokale handlingsplaner er basert på at det er store lokale variasjoner og dermed store forskjeller i utfordringer og problemer. Det legges i budsjettet for 1999 opp til at det blir gitt tilskuddsmidler for utvikling av slike strategier og handlingsplaner. Tilskudd kan gis til kommuner som er aktive og pådrivere i utvikling av kommunal boligpolitikk og lokale handlingsplaner for boligetablering.

- For at dette skal lykkes er det viktig at kommunene samarbeider med Husbanken for å legge til rette for en god lokal boligpolitikk, slik at de vanskeligstiltes levekår og boforhold kan bedres, sier kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad. I tillegg til Husbanken er det viktig at kommunene trekker inn andre lokale aktører som boligbyggelag, studentsamskipnad og andre aktive lokale aktører for å utvikle gode lokale handlingsplaner basert på de lokale forhold og behov.

Regjeringen tar også sikte på at de boligpolitiske virkemidlene i større grad blir styrt mot kommuner som har utviklet gode lokale handlingsplaner og som derigjennom har dokumentert et behov for økt statlig innsats i form av lån og tilskudd fra Husbanken.

Oslo, 5. oktober 1998

Lagt inn 5. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen