Historisk arkiv

Mer satsing på IT i Nord-Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Dato: 31. mars 1998

Mer satsing på IT i Nord-Norge

Sametingspresidenten og de fire nordligste fylkesordførerne møtte i dag statsministeren og en sterk forsamling statsråder til det første møtet i Nord-Norge-utvalget. Utvalget skal samordne informasjon og erfaringer når det gjelder de utfordringer som landsdelen står overfor.

Kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad innledet på vegne av de åtte departementene som deltok på møtet.

- Vi legger stor vekt på et nært og godt samarbeid med fylkeskommunene og landsdelsutvalget for Nord-Norge. Spesielt vil jeg fremheve det arbeidet som er nedlagt i å utvikle regionale utviklingsprogrammer. Vi har store forventninger til denne måten å organisere og koordinere arbeidet lokalt, sa Queseth Haarstad. Kommunal- og regionaldepartementet har blant annet satt i gang et omfattende arbeid for å koordinere det som skjer innen IT og telekommunikasjon.

- Særlig viktig er utviklingen innen IT. Tromsø er der kommet meget langt - også i internasjonal målestokk, sa Queseth Haarstad. Hun fremhevet blant annet det marinbiotekniske miljøet.

- MABIT-prosjektet er et godt eksempel på samarbeid mellom forskning og næringsliv som skaper arbeidsplasser, sa kommunal- og regionalministeren.

Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Eva Kvandal. Tlf. priv.: (+47) 22 38 26 38
Lagt inn 31. mars 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen