Historisk arkiv

Økt utlånsramme i Husbanken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

5. oktober 1998

Økt utlånsramme i Husbanken

Regjeringen vil øke utlånsrammen i Husbanken i 1999 med 1 milliard kroner. Dette gir en samlet låneramme på 9 milliarder kroner. Regjeringen slår dermed fast at Husbanken fortsatt skal være en generell boligbank og statens sentrale boligpolitiske gjennomføringsorgan.

- Vi ønsker at lån gjennom Husbanken skal stimulere både til boligbygging med god og nøktern kvalitet og til at ulike vanskeligstilte grupper kan få hjelp til å etablere seg. Husbanklån er gode og effektive virkemidler for å nå bolig-, miljø og sosialpolitiske målsettinger, sier kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad.

Det er regjeringens mål at alle skal kunne disponere en god bolig i et godt bomiljø. Husbanken skal fremme bygging av boliger med en nøktern standard og god kvalitet, slik at hensynet til god økologisk og økonomisk ressursbruk blir ivaretatt gjennom påvirkningen av nybyggingen.

Husbanken har gjennom de siste årene grunnfinansiert en stadig lavere andel av de nybygde boligene i Norge. Husbankens andel av den samlede boligkreditt er også blitt redusert.

Regjeringens forslag om økt låneramme i Husbanken vil kunne bidra til større forutsigbarhet når det gjelder aktiviteten i byggenæringen.

Regjeringen vil vurdere om inntil 500 millioner kroner av 1999-rammen skal kunne benyttes allerede inneværende år.

Husbanken gir lån til oppføring og utbedring av boliger, samt til etablering i egnet bolig. Kommunene videreformidler i stor grad disse etableringslånene.

Oslo, 5. oktober 1998

Lagt inn 5. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen