Historisk arkiv

Samarbeid og samordning på arbeidsmiljø- og sikkerhetsområdet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

5. oktober 1998

Samarbeid og samordning på arbeidsmiljø- og sikkerhetsområdet

Som et ledd i arbeidet med å få virksomhetene til å arbeide systematisk med Helse-, miljø og sikkerhetsarbeid (HMS), har Direktørene for tilsynsmyndighetene innledet et omfattende samarbeid. Ett av målene for samarbeidet er å utvikle felles tilsynsfilosofi. Resultatene så langt viser betydelig bedre samarbeid og informasjonsutveksling, også når det gjelder andre forhold som er felles for etatene.

  • Arbeidet med samordning og effektivisering mellom tilsynsetatene på arbeidsmiljø- og sikkerhetsområdet er kommet langt, sier statsråd Ragnhild Queseth Haarstad.
  • Det er satt igang omfattende regelverksarbeid innenfor arbeidsmiljø- og sikkerhetsområdet de siste årene, noe jeg tror vil øke brukervennligheten.

Direktoratet for arbeidstilsynet, Direktoratet for brann- og eksplosjonsvern, Produkt- og Elektrisitetstilsynet og Oljedirektoratet holder på med store regelverksrevisjoner. Parallelt jobbes det med en kartlegging av lov- og forvaltningsstrukturen på HMS-området for å se om det er behov for ytterligere effektivisering. Prosjektet skal være avsluttet innen utgangen av 1998.

Oslo, 5. oktober 1998

Lagt inn 5. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen