Historisk arkiv

Større innflytelse for Sametinget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Dato 26. juni 1988

Større innflytelse for Sametinget

-Regjeringen ønsker å gi Sametinget større politisk innflytelse i saker som er av spesiell interesse for den samiske befolkningen, sier kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad. Regjeringen vil også fortsette å utvikle et nærmere samarbeid med Sametinget.

Dette er noen av hovedpunktene i den årlige meldingen om Sametingets virksomhet som legges fram i dag. I stortingsmeldingen gir regjeringen tilbakemelding om de saker Sametinget har behandlet. Sametingets årsmelding er i sin helhet inntatt i selve meldingen, og gjør rede for Sametingets virksomhet, Sametingsvalget i 1997 og Sametingets forvaltningsoppgaver. Regjeringen informerer også om samarbeidet med Sametinget og andre samepolitiske saker.

Regjeringen ønsker å gi Sametinget større politisk innflytelse i saker som skolepolitikk, næringsutvikling, språk og kultur i det samiske samfunnet. For at Sametinget i størst mulig grad skal kunne påvirke utviklingen, er det viktig å legge opp til en god dialog mellom Sametinget og regjeringen. Regjeringen vil arbeide for å utvikle et nærmere samarbeid med Sametinget for å øke Sametingets mulighet til innflytelse på de prosesser som direkte berører det samiske samfunnet.

Regjeringen legger også vekt på betydningen av god samordning innad i statsforvaltningen. Statssekretærutvalget for samiske saker er et av virkemidlene for å skape en mest mulig helhetlig samepolitikk.

St.meld. nr. 52 om Sametingets virksomhet.

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen