Historisk arkiv

Beredskap for mottak av asylsøkere og flyktninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 32/1999
Dato: 30.03.1999

Beredskap for mottak av asylsøkere og flyktninger

· Norske myndigheter vil ta sin del av et felles europeisk ansvar for å avhjelpe flyktningkatastrofen i Kosovo, sier kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen. Den norske regjeringen er innstilt på å utvide bistanden til flyktningene i nærområdet, samtidig som vi er forberedt på at det kan bli aktuelt å gi beskyttelse til spesielt utsatt grupper her i landet. Vi vil i denne forbindelse videreføre det samarbeidet vi tradisjonelt har hatt med FNs Høykommisær for flyktninger (UNHCR).

På et møte i Kommunal- og regionaldepartementet tirsdag 30. mars ble planen for en ekstraordinær tilstrømming drøftet med flere frivillige organisasjoner (Flyktningerådet, Norges Røde Kors, Norsk Folkehjelp, NOAS). På møtet deltok også representanter for Justisdepartementet, Utenriksdepartementet, Sosial- og helsedepartementet, Forsvarsdepartementet, Forsvarets overkommando, Direktoratet for sivilt beredskap og Utlendingsdirektoratet.

-Jeg er glad for at organisasjonene på møtet i dag bekreftet at de vil gjøre sitt ytterste for at vi sammen skal kunne løse de oppgavene vi nå står overfor. Samtidig har jeg full tillit til at Utlendingsdirektoratet, sammen med berørte myndigheter, vil møte de utfordringer vi står overfor ved et eventuelt større mottak av flyktninger her i landet, sier Enoksen. Jeg er overbevist om at vi – sentrale myndigheter, kommuner og frivillige organisasjoner – sammen vil ta vår del av et felles europeisk ansvar, sier kommunal- og regionalministeren.

Kontaktperson:
Thor Arne Aass, 22 24 71 70, 917 52 619

Lagt inn 30. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen