Historisk arkiv

Boligsøkere med innvandringsbakgrunn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr. 21/1999
Dato: 11. mars 1999

Boligsøkere med innvandringsbakgrunn

Boligsøkere med innvandringsbakgrunn blir diskriminert på boligmarkedet både når det gjelder utleie og å eie boliger, viser en utredning fra Byggforsk.

  • Regjeringen ønsker å motarbeide diskriminering av innvandrere på alle samfunnsområder. I fjor la vi fram en egen 4-årig handlingsplan mot rasisme og diskriminering. Der var boligmarkedet en av de prioriterte felt. Derfor har vi satt i gang denne utredningen som vi nå har resultatet fra, sier kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad.
  • Utredningen er en klar bekreftelse av at personer med innvandringsbakgrunn opplever omfattende diskriminering på boligmarkedet. Særlig gjelder dette leiemarkedet, sier hun.
  • Også innen borettslag og sameier rapporteres det om at man forsøker å nekte personer med innvandrerbakgrunn å bosette seg der. Her slår utredningen fast at lovverket ikke er for dårlig, men at det er spørsmål om å få hjelp til å hevde sin rett. Regjeringen vil selvsagt bidra til dette. Jeg tror blant annet at det nyopprettede senteret mot etnisk diskriminering kan være til hjelp på dette området, fastslår statsråden.

Priv. til red.:

linkdoc016005-070125#docSammendrag av rapporten ”Om lovgivning og diskriminering på boligmarkedet” er vedlagt.

Det arrangeres et formidlingsseminar om dette 29. april 1999.

Ytterligere opplysninger ved Randi Vennes, tlf. 22 24 71 15

Lagt inn 12. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen