Historisk arkiv

Bostøtte: Regjeringen følger opp overfor minstepensjonistene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr. 8
Dato: 4. oktober 1999

Bostøtte:

Regjeringen følger opp overfor minstepensjonistene

Bostøtteordningen er et sentralt virkemiddel i boligpolitikken. Regjeringen foreslår i budsjettet for Kommunal- og regionaldepartementet for år 2000 å styrke ordningen med 47 millioner kroner. - Bostøtteordningen er innrettet slik at husstandene med de laveste inntektene og de høyeste boutgiftene får mest i støtte. Ordningen bidrar til botrygghet, og er et godt sikkerhetsnett for de husholdningene som har de laveste inntektene i samfunnet, uttaler kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen.

I forbindelse med trygdeoppgjøret for 1998 sørget Regjeringen for et solid løft for minstepensjonistene med 1 000 kroner pr. måned. Denne ekstraordinære økningen ville med uendret regelverk, medført redusert utbetaling av bostøtte i 2000. Som følge av dette, vil Regjeringen tilpasse regelverket i bostøtten for å ta hensyn til det ekstraordinære løftet i minstepensjonen i 1998.

Regjeringen har foreslått å redusere den såkalte overgangs-ordningen som ble vedtatt i forbindelse med samordningen av botilskuddsordningen og bostøtten i 1997. Etter Regjeringens oppfatning, må statlige støtteordninger være innrettet med et grunnleggende prinsipp om likebehandling. Overgangsordningen medfører en forskjellsbehandling mellom identiske husstander. Regjeringen foreslår at kompensasjonsgraden reduseres fra 60 prosent til 30 prosent i år 2000, og at det settes en nedre grense for utbetaling fra overgangsordningen på 3 000 kroner pr. år.

Lagt inn 4. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen