Historisk arkiv

Byggeskikk-arbeidet skal styrkes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr. 130/1999
Dato: 25.11.1999

Byggeskikk-arbeidet skal styrkes

Husbanken vil få et utvidet ansvar for byggeskikk fra neste år når perioden for det sittende statlige byggeskikkutvalget går ut. Dette forutsetter at Husbankens arbeid med byggeskikk ikke begrenses til boligsektoren, som er Husbankens tradisjonelle hovedarbeidsområde, men tar utgangspunkt i det brede perspektivet som har ligget til grunn i Statens byggeskikkutvalg. Dette uttalte statssekretær Per Olaf Lundteigen (Sp.) i Kommunal- og regionaldepartmentet i et foredrag på Arkitekthøgskolen i Oslo torsdag.

Statssekretæren opplyste at Byggeskikkutvalget har arrangert ca. 80 opplæringskurs for mer enn 2000 deltagere i kommunene de siste fem årene for bevisstgjøre dem som har ansvaret for utformingen av det offentlige rom lokalt. – Kvalitetshevning forutsetter lokal bevissthet, sa Lundteigen, som understreket viktigheten av at den statlige innsatsen også er rettet inn mot holdningsskapende tiltak.

Statssekretæren sa at Byggeskikkutvalget har et spennende samarbeid i gang med Boligprodusentene om kurs for ansatte i ferdighusindustrien. - Siktemålet er å bedre kompetansen om arkitektur og byggeskikk til de som møter kundene og gir råd i valg av hus. Erfaringene viser at opplæringsbehovet langt fra er dekket. Her er det mange uløste oppgaver, sa statssekretær Lundteigen.

  • Kommunal- og regionaldepartementet vil å styrke sitt arbeid med byggeskikk. Tilbakemeldinger fra Statens byggeskikkutvalg viser at etterspørselen etter kompetanse og veiledning fra kommuner, publikum og byggebransje er større enn noensinne og oppgavene flere og tyngre. Her krever det en kontinuerlig innsats og en mer varig forankring av arbeidet enn det utvalgsformen kan gi, sa Lundteigen.
  • Med denne endring i organisaseringen av vårt byggeskikkarbeid står vi i Kommunal- og regionaldepartementet bedret styrket til å følge opp gode ideer og initiativ som blir fremmet i handlingsplanen for arkitektur og design. Særlig viktig er det at det lokale byggeskikkarbeidet vil bli styrket gjennom utadrettet innsats fra Husbankens avdelingskontor, sa Lundteigen.
Lagt inn 25. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen