Historisk arkiv

Dagsrevyens framstilling 7. januar er feil!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding


Dato: 08.01.99

Dagsrevyens framstilling 7. januar er feil!

- Riksrevisjonen har ikke kritisert den statlige kontrollen av kommunenes bruk av tilskuddsmidlene for integrering av flyktninger. Det bildet som i går ble framstilt på Dagsrevyen er både feilaktig og unyansert, sier kommunal- og regionalminister Ragnhild Queseth Haarstad.

- Riksrevisjonen stilte spørsmål om ordningen i 1997, som departementet da svarte på. Saken er nå avsluttet, sier Ragnhild Queseth Haarstad. Departementet er selvsagt interessert i å få kunnskap om integreringstilskuddets virkemåte og samfunnsmessige effekter. I disse dager igangsetter vi derfor en evaluering av tilskuddsordningen. Resultatene av evalueringen vil foreligge innen utgangen av 1999.

- En viktig intensjon ved opprettelsen av tilskuddsordningen i 1991 var å bidra til mer effektiv ressursbruk ved å samle det økonomiske og administrative ansvaret for bruken av midlene på kommunalt nivå, sier kommunal- og regionalministeren. Det er ikke forutsatt at hver enkelt kommune skal avlegge et særskilt regnskap for tilskuddet. Et eget beregningsutvalg kartlegger hvert år kommunenes utgifter ved bosetting og integrering av flyktninger. Dette sikrer at det er samsvar mellom forbruk og tilskuddsnivå for kommunesektoren som helhet.

Integreringstilskuddet skal dekke kommunenes gjennomsnittsutgifter til bosetting og integrering av flyktninger i bosettingsåret og de fire neste årene. Stortinget har nylig vedtatt regjeringens forslag om å heve tilskuddssatsen fra kr 280 000 til kr 290 000 fordelt over fem år.

Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Eva Kvandal. Tlf. priv.: (+47) 22 38 26 38 Lagt inn 8. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen