Historisk arkiv

Den digitale allemannsretten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 124/1999
Dato: 11.11.1999

Den digitale allemannsretten

Mandat for den rådgivende gruppa og gruppas sammensetning

Den rådgivende gruppa for den digitale allemannsretten skal gi innspill til Kommunal- og regionaldepartementets arbeid med stortingsmelding om distrikts- og regionalpolitikken som planlegges fremlagt vårsesjonen 2001. Fokus skal settes på hva IKT kan bety for tjenesteyting og næringsutvikling i distriktene.

- Det er en viktig distriktspolitisk oppgave å sørge for at alle husstander, bedrifter og offentlige virksomheter skal kunne ta i bruk moderne teknologier og tjenester, fremholder statsråd Odd Roger Enoksen. - En bærende idé for den digitale allemannsretten er at alle husstander og all offentlig og privat virksomhet skal ha tilgang til høyhastighetsnett til lik pris og i samme utbyggingstakt over hele landet. Den rådgivende gruppa skal se på hva et slikt mål innebærer for distrikts- og regionalpolitikken og hvordan det kan settes ut i livet, sier Enoksen.

Den rådgivende gruppa for den digitale allemannsretten skal delta i debatter og bidra til at allmennheten, folkevalgte organer og offentlig og privat virksomhet får et nyansert kunnskapsgrunnlag om de tekniske, regionale og samfunnsmessige aspektene ved innføringen av nye informasjons- og kommunikasjonsteknologier. Ulike meninger innen gruppa skal begrunnes hver for seg. Gruppas innspill i offentlig debatt er gruppas eget faglige ansvar og vil ikke binde regjeringen i dens videre arbeid med saksområdet.

Gruppa har fått følgende sammensetning:

  • Kristen Nygaard, professor emer., Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo (leder av utvalget)
  • Gro Bjerknes, bedriftsrådgiver, Avenir ASA, Oslo
  • Gisle Hannemyr, stipendiat, Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo
  • Hilde Lovett, forskningsdirektør, Telenor FoU, Kjeller
  • Ingrid Melve, gruppeleder, Uninett, Trondheim
  • Arne Wilhelm Theodorsen, adm. direktør, NORUT IT, Tromsø
  • Johan Thorud, rådgiver, NRK, Oslo
Lagt inn 11. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen