Historisk arkiv

Distriktsprofilering på distriktenes premisser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 97/1999
Dato: 22.07.1999

Distriktsprofilering på distriktenes premisser

Robin Hood as har fått tilskudd på inntil 450.000 kroner

www.lokalavisa.net

Utviklingsprosjektet tar sikte på å styrke koblingen mellom distriktene og ”utflyttere” med utgangspunkt i ei lokalavis for distriktsnorge på Internett. Prosjektet vil også skape en møteplass for distriktene. Tilskuddet skal gå til dekning av utgifter vedrørende prosjektet ”Distriksprofilering på distriktenes premisser”. Tilskuddet er beregnet til ca 50% av kostnadene.

www.lokalavisa.net skal gjøre distriktenes kvaliteter mer synlige, og hjelpe til å vedlikeholde følelsen av lokal identitet og tilhørighet blant eksisterende og utflyttede bygdefolk. Visjonen for prosjektet er å bidra til å styrke rekrutteringen av regjeringens målgrupper ungdom, kvinner og tilbakeflyttere til distriktene. Det skal gjøres ved å gi informasjon om de muligheter som finnes lokalt i distriktene.

Prosjektet skal også bidra til at det vokser fram et større fellesskap mellom distriktskommuner og bygdefolk på tvers av geografiske avstander.

- Dette er et prosjekt som vil bidra til å øke valgfriheten for ungdom, og derigjennom snu flyttestrømmen, sier politisk rådgiver Guri Størvold i Kommunal- og regionaldepartementet.

Lagt inn 22. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen