Historisk arkiv

Ekstrainnsats for økt rekruttering av kvinner til næringslivet i distriktene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 105/1999
Dato: 25.08.1999

Ekstrainnsats for økt rekruttering av kvinner til næringslivet i distriktene

Kommunal- og regionaldepartementet har bevilget 3 millioner kroner til Norges Forskningsråd. Midlene skal gå til en ekstrainnsats for å øke kvinneandelen i prosjektet SMB-Kompetanse.

SMB-Kompetanse er et rekrutteringsprosjekt hvor bedrifter med liten erfaring med å ansette personer med høyere utdanning får et tilbud om å ansette en kandidat i et år.

I løpet av denne perioden skal kandidatene arbeide med et konkret utviklingsprosjekt i bedriften. Målet er å knytte nærmere kontakt mellom næringsliv og høyskole-/universitetsmiljøene og bidra til kompetanseutvikling og fremskynding av innovasjonsprosesser i små og mellomstore bedrifter. I løpet av ett år skal kandidaten gjennomføre en prosjektoppgave i bedriften. En faglig veileder fra en høgskole assisterer kandidaten og bedriften.

- Prosjektet SMB-Kompetanse gir muligheter for relevant og utfordrende arbeidspraksis for personer med høyere utdannelse, og for rekruttering av høyt utdannet arbeidskraft for distriktsbedrifter , sier politisk rådgiver Guri Størvold i Kommunal- og regionaldepartementet.

Kommunal- og regionaldepartementet ønsker å øke kvinneandelen i hele prosjektperioden sett under ett til minst 50 prosent. I 1998 var andelen kvinnelige kandidater 32 prosent. Norges Forskningsråd skal i den resterende prosjektperioden gjøre en ekstrainnsats for å øke antall prosjekter, og dermed andelen kvinnelige kandidater.

- Det må utvikles flere interessante arbeidsplasser for kvinner i distriktene, sier Størvold, og fortsetter: - Det er viktig at næringslivet i Distrikts-Norge blir flinkere til å ansette kvinner. I tillegg må kvinner stimuleres til å delta mer i utviklingen av små og mellomstore bedrifter. Med et mangfold av kompetanse og erfaringer vil næringslivet bli mer konkurransedyktig. Dette tiltaket er en del av vår store satsing for å øke valgfriheten for unge kvinner i forhold til bosted.

Lagt inn 25. august 1999av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen