Historisk arkiv

Forsøk med rammefinansiering i 20 kommuner settes i gang fra årsskiftet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 142/1999
Dato: 21.12.1999

Forsøk med rammefinansiering i 20 kommuner settes i gang fra årsskiftet

Forsøk med rammefinansiering i 20 kommuner starter som planlagt etter nyttår, og skal vare i fire år. Forsøkskommunene får en rekke øremerkede tilskudd som rammetilskudd. Dette betyr at kommunene får større handlefrihet og i stor grad kan prioritere mellom ulike områder. Men forsøkskommunene er fortsatt underlagt de samme lovreguleringene som de andre kommunene.

- Det blir interessant å se om større kommunal handlefrihet kan styrke det lokalpolitiske engasjementet. Jeg ønsker også å se om kommunene kan blir mer målrettet i forhold til innbyggernes behov og produsere billigere tjenester, sier Kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen.

Forsøkskommunene fikk tidligere i høst vite omtrent hvor store overføringer de kan vente seg i forbindelse med forsøket i 2000. Kommunal- og regionaldepartementet regner med å kunne sende ut endelige beløp rett over nyttår.

Det er nå fastsatt at barnehagetilskuddet skal fordeles etter objektive kriterier mellom forsøkskommunene, altså etter andelen 1-5-åringer i den enkelte kommunen.

Lagt inn 21. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen