Historisk arkiv

Fremtidsstudie om kvinner i Distrikts-Norge og nettverksbygging mellom distriktskvinneforskere.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 39/1999
Dato: 21.04.1999

Fremtidsstudie om kvinner i Distrikts-Norge og nettverksbygging mellom distriktskvinneforskere

Kommunal- og regionaldepartementet har bevilget 1,1 mill. kroner til en fremtidsstudie av kvinner i Distrikts-Norge frem mot år 2010. Studien vil bli gjennomført ved Høgskolen i Finnmark, i samarbeid med bl.a. Norsk institutt for by- og regionforskning. Noe av midlene vil også bli nyttet til nettverksbygging distriktskvinneforskere imellom.

Det er stort underskudd på kvinner i Distrikts-Norge. Ungdom, kvinner og til(bake)flyttere er derfor sentrale målgrupper i distrikts- og regionalpolitikken. Stortinget har tatt initiativet til å markere året 1999 som et distriktskvinnenes år, og det er i denne forbindelse satt i gang flere aktiviteter. Det pågår også en evaluering av kvinnerettede tiltak innenfor distriktspolitikken.

· For å få et enda bedre forståelse av kvinners situasjon i årene fremover, setter vi nå også i gang en fremtidsstudie av kvinner i Distrikts-Norge frem mot år 2010, sier kommunal- og regionalminister Enoksen.

Resultatene fra arbeidet vil foreligge høsten 2000 og vil kunne bli viktig bakgrunnsinformasjon for neste distrikts- og regionalmelding som ventes lagt frem våren 2001.

Kontaktperson:
Avdelingsdirektør Pål Erik Holte [tlf. 22 24 70 10].
Høyskolelektor Sissel Fredriksen, Høgskolen i Alta [tlf. 78 45 05 00]

Lagt inn 21. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen