Historisk arkiv

Gjennomgang av beredskapsplanen for mottak av flyktninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 31/1999
Dato: 26.03.1999

Gjennomgang av beredskapsplanen for mottak av flyktninger

På bakgrunn av utviklingen i Kosovo har Kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen og justisminister Odd Einar Dørum tatt initiativ til en bred gjennomgang av beredskapsplanen for en ekstraordinær tilstrømming av flyktninger.

Det er viktig at vi en eventuell situasjon med stor tilstrømming av flyktninger trekker inn de frivillige organisasjonene i en dialog med myndighetene, sier Enoksen og Dørum. Vi vil derfor invitere organisasjonene til et møte med våre to departementer og Utlendingsdirektoratet, som er ansvarlig for at det er et tilfredsstillende mottaksapparat for asylsøkere og flyktninger. På møtet vil vi orientere om den foreliggende beredskapsplanen, og be om kommentarer og innspill til denne. Møtet vil finne sted i Kommunal- og regionaldepartementet tirsdag 30. mars kl. 09.00.
Jeg er overbevist om at UDI vil løse de utfordringer vi eventuelt vil stå overfor i en ekstraordinær situasjon, slik direktoratet gjorde i 1993, da det kom mange bosniske flyktninger til Norge, sier kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen. Men jeg er meget glad for det engasjementet de frivillige organisasjonene nå har vist, og håper på et godt og konstruktivt samarbeid både når det gjelder gjennomgangen av eksisterende planer, og eventuelt i en situasjon der tilstrømmingen til Norge øker.

Kontaktperson:
Ekspedisjonssjef Thor Arne Aass, KRD, 22 24 71 70, 91 75 26 19
Ekspedisjonssjef Terje Sjeggestad, JD, 22 24 52 40, 90 05 53 84

Lagt inn 30. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen