Historisk arkiv

Høy kvinnesysselsetting i kommunesektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding fra Det tekniske beregningsutvalget for kommunal og fylkeskommunal økonomi

Dato: 2. juli 1999

Høy kvinnesysselsetting i kommunesektoren

Junirapporten fra Det tekniske beregningsutvalget for kommunal og fylkeskommunal økonomi viser at kjønnsfordelingen blant de sysselsatte i kommunal, statlig og privat sektor er svært forskjellig. Mens kvinneandelen er 76 prosent i kommuner, er den på 42 prosent i statlig sektor og på 38 prosent i privat sektor.

Kommuneforvaltningen sysselsetter en særlig høy andel kvinner i de mindre kommunene. Mens 29 prosent av sysselsatte kvinner arbeider i kommuneforvaltningen på landsbasis, har 45 prosent av sysselsatte kvinner bosatt i kommuner under 3000 innbyggere arbeid i kommuneforvaltningen.


Priv. til red.

Det tekniske beregningsutvalg for kommunal og fylkeskommunal økonomi er et partssammensatt utvalg for rapportering, statistisk bearbeidelse og faglig vurdering av data som gjelder kommuneøkonomien. Kommunal- og regionaldepartementet, Finansdepartementet, Kommunenes Sentralforbund og Statistisk sentralbyrå er representert i utvalget.

Nærmere opplysninger ved Utvalgets leder professor Rune Sørensen, Handelshøyskolen BI, tlf. 67 55 72 03 eller ved Thor Bernstrøm i Kommunal- og regionaldepartementet, tlf. 22 24 72 43.

Rapporten ligger på internettadresse: linkdoc016005-990630#dochttp://odin.dep.no/krd/publ/publ.html

Oslo, 2. juli 1999

Lagt inn 2. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen