Historisk arkiv

Kommunal- og regionaldepartementet innvilger 1,2 millioner kroner til prosjektet "Fredrikkes hage".

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr. 70/1999
Dato 1.7.1999

Kommunal- og regionaldepartementet innvilger 1,2 millioner kroner til prosjektet "Fredrikkes hage".

Regionale samordningsmidler til kvinneprosjekt i Indre Namdal

De regionale samordningsmidlene skal benyttes til større prosjekt der flere regionale aktører går sammen om å utvikle og gjennomføre prosjekter. I prosjektet "Fredrikkes hage" deltar representanter fra Indre Namdal regionråd, Nord-Trøndelag fylkeskommune, Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), Kvinnevegen Kolvereid og Kvinnovägen i Jämtland i styringsgruppa.

- Dette er en del av den store satsingen vi har på kvinner i Indre Namdal. Det vi ønsker å oppnå er at kvinner skal ha muligheter til å velge seg en framtid i distriktet, sier politisk rådgiver Guri Størvold.

I forbindelse med Kommunal- og regionaldepartementets pilotprosjekt i Indre Namdal ble det opprettet en arbeidsgruppe som skulle se nærmere på behov for arenaer der kvinner fikk mulighet til å være pådrivere innenfor samfunns- og næringsutvikling. Resultatet ble forslaget om å opprette "Fredrikkes hage".

Målsetningen med prosjektet er å øke kvinners deltagelse og innflytelse i samfunns- og næringsutvikling i Nord-Trøndelag. Fredrikkes hage skal være en fleksibel og ubyråkratisk prosjektorganisasjon.

Prosjektet er nedfelt som tiltak i Regionalt utviklingsprogram for Nord-Trøndelag og, i tillegg til støtten fra Kommunal- og regionaldepartementet, deltar Nord-Trøndelag Fylkes-kommune, Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Indre Namdal regionråd, Snåsa kommune og HiNT i finansieringen av prosjektet som har en kostnadsramme på 4 millioner kroner.

Lagt inn 1. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen