Historisk arkiv

Kommunal- og regionalministeren: Distriktspolitisk ekstrainnsats i budsjettet neste år

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr. 14
Dato: 4. oktober 1999

Kommunal- og regionalministeren:

Distriktspolitisk ekstrainnsats i budsjettet neste år

Regjeringen foreslår å bevilge 97,5 millioner kroner som en distriktspolitisk ekstrainnsats over budsjettet neste år. Kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen understreker at Regjeringens satsing på distriktene i år 2000 kommer i tillegg til satsingen inneværende år, som i stor grad videreført innenfor de enkelte departementers budsjetter. Bevilgningene i budsjettet for 2000 representerer derfor en økt satsning på distriktene.

Dette representerer en reell distriktspolitisk ekstrainnsats. Bevilgningene går til tiltak som er fordelt på departementene etter en helhetlig distriktspolitisk vurdering, sier Odd Roger Enoksen.

Av spesielle tiltak som faller inn under ekstrainnsatsen for distriktene vil statsråd Enoksen spesielt fremheve Regjeringens satsning på telemedisin i Tromsø. Det foreslås å bevilge 24 millioner kroner til etablering av et telemedisinsk senter og

5 millioner kroner til et telemedisinsk nett - med blant annet utbygging av infrastruktur - for Nord-Norge. Budsjettforslaget for 2000 vil bidra til å styrke Tromsø-miljøets rolle som et ledende sentrum for videreutvikling av telemedisin. Denne satsningen vil også ha stor betydning tilbud av helsetjenester til landsdelens befolkning.

Av viktige tiltak over Kommunal- og regionaldepartementets budsjett vil Enoksen spesielt fremheve at det blir foreslått å bevilge 18 millioner kroner til Selskapet for industrivekst (SIVA) for igangsetting av program for såkalte veksthus – det vil si anlegg for etablering av flere mindre bedrifter.

Lagt inn 4. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen