Historisk arkiv

Kommunal- og regionaminister Odd Roger Enoksen besøker Sametinget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr. 64/1999
Dato: 03.06.1999

Kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen besøker Sametinget

Kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen besøker Sametinget 2. og 3. juni under Sametingets plenumssamling.

– Det er en glede å besøke Sametinget. I mitt arbeid som sameminister vil jeg legge til rette for en politikk som bidrar til levende samiske samfunn med et levende språk og kulturliv, sier Odd Roger Enoksen. Samekulturen må utvikles på sine egne premisser og Sametinget skal ha en sentral rolle i denne utviklingen, understreker Enoksen.

Et velfungerende næringsliv er avgjørende for aktive samiske lokalsamfunn. Regjeringen vil arbeide for å opprettholde bosettingen og utvikle næringsliv og sysselsetting i de samiske områdene. Vår distriktspolitiske satsning kommer også samiske samfunn til gode, sier Odd Roger Enoksen i sin tale i Sametinget.

Kommunal- og regionalministeren sier også at en av forutsetningene for et levedyktig samisk samfunn er at utdanningen for samer tar utgangspunkt i samisk språk, kultur og historie. Det samiske innholdet i skolen må sikres gjennom Samtingets medvirkning. Overføringen av sekretariatet til Samisk utdanningsråd til Sametinget understreker dette.

Kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen understreker til slutt at regjeringen imøteser med stor interesse Sametingets uttalelse til Samerettsutvalgets innstilling som blir avgitt 1. oktober 1999.

Lagt inn 3. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen