Historisk arkiv

KRD-støtte til kvinnedatabasen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr. 127/1999
Dato: 17.11.1999

KRD-støtte til kvinnedatabasen

Kommunal- og regionaldepartementet har bevilget 250 000 kroner til markedsføring av kvinnedatabasen i regi av Kompetansesenter for likestilling. Kvinnedatabasen skal om kort tid markedsføres overfor potensielle brukere, det vil blant annet si ledere i offentlig og privat sektor.

- Det er fortsatt slik at ledere innenfor både offentlig, men særlig privat sektor hevder at de ikke finner kvinner med riktig eller god nok kompetanse. Etter min oppfatning har de ikke lenger grunnlag for slike påstander, sier kommunalminister Odd Roger Enoksen, som har bevilget 250 000 kroner til markedsføring av kvinnedatabasen.

Nærmere 2000 kvinner er registrert i databasen. Utfordringen framover er å gjøre potensielle brukere oppmerksom på databasen.

- Framtidens konkurransefortrinn er kompetanse. De bedriftslederne som ikke ser mulighetene som finnes hos halvparten av befolkningen, vet ikke sitt eget beste, sier kommunalminister Enoksen.

Enoksen er spesielt opptatt av at potensielle brukere i Distrikts-Norge tar databasen i bruk. – Skal vi opprettholde bosettingen i distriktene er vi avhengig av at kvinner tilbys varierte jobbmuligheter og at de får mulighet til å delta, på lik linje med menn, på viktige samfunnsarenaer.

- Ved å bevilge støtte til kvinnedatabasen håper og tror jeg at vi vil bidra i arbeidet med å rekruttere flere høyt kvalifiserte kvinner til så vel lederstillinger som i styrer, råd og utvalg, sier kommunalminister Odd Roger Enoksen.

Lagt inn 18. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen