Historisk arkiv

Nytt system for plan- og byggesaksbehandling utvikles i Hedmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 120/1999
Dato: 29.10.1999

Bedriftsetablering skal stimuleres

Nytt system for plan- og byggesaksbehandling utvikles i Hedmark

Kommunal- og regionaldepartementet bidrar med 1 million kroner til prosjektet "Løsningsorientert plan- og byggesaksbehandling", et nytt system for plan- og byggesaksbehandling i Hedmark. Hovedmålet for prosjektet er å få utviklet et samordnet og gjensidig forpliktende system for en løsningsorientert, effektiv og ensartet plan- og byggesaksbehandling. Systemet utvikles for at man bedre enn i dag skal kunne dekke næringslivets og publikums behov.

- En forventet effekt av prosjektet er at det nye systemet skal virke fremmende for bedrifts-etablering og sysselsetting og dermed bidra til en positiv bosetningsutvikling i fylket, fremholder kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen i en kommentar.

Prosjektetperioden er på tre år. Kommunal- og regionaldepartementet finansierer 50 prosent av kostnadene til prosjektets fase I, som har en tidsramme på ett år med oppstart i høst. I første fase vil aktivitetene være knyttet til Glomdalsregionen. Målet er å utvide prosjektet til å omfatte hele fylket.

Hedmark fylkeskommune har prosjektansvaret. Styringsgruppa for prosjektet vil bestå av representanter fra fylkeskommunen, fylkesmannen, kommunene i Glåmdalsregionen, SND og næringslivet.

I tillegg til støtten fra Kommunal- og regionaldepartementet vil bl.a. de deltagende kom-munene, fylkeskommunen og fylkesmannen bidra med finansiering.

Lagt inn 29. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen