Historisk arkiv

Også menn får nedskrevet studielånet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 115/1999
Dato: 17.09.1999

Forsøksordningen med nedskriving av studielån for kvinner i Indre Namdal utvides til også å omfatte menn

Også menn får nedskrevet studielånet

Likestillingsombudet har i brev av 16. september opprettholdt sitt synspunkt om at ordningen med nedskriving av studielån for kvinner i Indre Namdal er i strid med Lov om likestilling.

-Vi tar vedtaket til etterretning og utvider forsøksordningen til også å omfatte menn, sier politisk rådgiver Inge Bartnes.

Forsøket med nedskriving av studielån for kvinner i Indre Namdal ble første gang lansert i slutten av 1998 i tilknytning til utkantkommuneprosjektet. Likestillingsombudet uttalte da at ordningen trolig var i strid med Lov om likestilling. Etter møte og dialog med Likestillingsombudet ba Kommunal- og regionaldepartementet i brev av 11. juni 1999 om en ny vurdering av ordningen.

-Forsøket er et så positivt tiltak, og har fått så mye positiv respons, at vi mener det er riktig å følge opp og omprioritere midler slik at ordningen kan omfatte begge kjønn. En fordel med en utvidet ordning, er at par med to studielån vil komme svært gunstig ut. Vi håper dette gir seg utslag på flyttestatistikken, sier politisk rådgiver Inge Bartnes.

Lagt inn 17. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen