Historisk arkiv

Regjeringen har oppnevnt boligutvalg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Nr.: 156/1999
Dato: 23.12.1999

Regjeringen har oppnevnt boligutvalg

Regjeringen har oppnevnt et offentlig utvalg som skal se på mål og virkemidler i boligpolitikken. Leder for utvalget er tidligere ordfører i Steinkjer, Kristian Wibe.

Stortinget har bedt om at Regjeringen nedsetter et utvalg for å se på hele boligpolitikken. – Utvalget skal beskrive boligsituasjonen og analysere sentrale forhold som påvirker boligmarkedet, fremholder statssekretær Olav Ulleren i Kommunal- og regionaldepartementet i en kommentar. - Det skal videre vurdere eksisterende og fremtidige mål og virkemiddelbruk i boligpolitikken. Utvalget skal legge fram resultatet av sitt arbeid innen utgangen av 2001, opplyser Ulleren.

Det er nå over ti år siden forrige boligmelding som ble behandlet av Stortinget. Regjeringen har ikke tidligere nedsatt et eget utvalg som har hatt som mandat å utrede hele bredden i boligpolitikken.

I tillegg til lederen, Kristian Wibe, består utvalget av professor i sosialøkonomi ved Universitetet i Oslo, Asbjørn Rødseth, forsker Kari Skrede, Statistisk Sentralbyrå, sivilarkitekt Nina Kielland, boligsjef i Trondheim kommune, Anne Aaker, administrerende direktør i Norges Boligbyggelags Landsforbund, Per Eggum Mauseth og cand. agric. Jens Halvdan Mosli, Balsfjord.

I tillegg til utvalget har Kommunal- og regionaldepartementet foreslått at det blir nedsatt en referansegruppe i tilknytning til utvalgets arbeid.

Lagt inn 23. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen