Historisk arkiv

Ren utvikling – fortsatt drift - økonomisk støtte.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 66/1999
Dato: 10.06.1999

Ren utvikling – fortsatt drift - økonomisk støtte.

Stiftelsen Ren Utvikling er en frivillig godkjenningsordning for renholdsbedrifter som ble opprettet i 1993. Ordningen ble etablert etter initiativ fra Servicebedriftenes landsforening og Arbeidsmandsforbundet for å få bukt med en del uakseptable forhold i bransjen og bedre arbeidsforholdene for de ansatte. Som en effekt av Ren Utviklings arbeid er innbetaling av skatter og avgifter økt for denne bransjen.

I en prosjektperiode har stiftelsen vært finansiert av partene og Kommunal- og regionaldepartementet med en tredel hver og inntekter ved gebyrer. Formålet var at stiftelsen etter en etableringsperiode skulle være selvfinansierende ved gebyrinntekter. Dette har så langt ikke lykkes.

Det er bred enighet i det politiske miljø om at Ren Utvikling bør fortsette sitt arbeid. Kommunal- og regionaldepartementet har hittil i år bevilget 300.000 kroner til forsatt drift. Det er fremmet forslag om ytterligere 250.000 kroner i revidert nasjonalbudsjett, for at stiftelsen skal ha midler til drift ut 1999.

- Det er mitt håp at flere organisasjoner som organiserer aktører innen renholdsbransjen vil stille seg bak Ren Utvikling og derved bidra til at ordningen vil kunne bli selvfinansiert, uttaler statssekretær Per Olaf Lundteigen.

Lagt inn 11. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen