Historisk arkiv

Sametinget får større innflytelse på utdanningsområdet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 69/1999
Dato: 25.06.1999

Sametinget får større innflytelse på utdanningsområdet

- Regjeringen har som mål å gi Sametinget større innflytelse i saker som er av spesiell interesse for den samiske befolkningen. Opplæringsloven som trer i kraft 1. august 1999 gir Sametinget økt myndighet på utdanningsområdet. I den forbindelse tas det sikte på at Sekretariatet for samisk utdanningsråd overføres til Sametinget fra og med 1. januar 2000, sier kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen.

Stortingsmeldingen om Sametingets virksomhet er en årlig melding hvor regjeringen blant annet gir tilbakemelding på de saker som Sametinget har behandlet. Sametingets årsmelding for 1998 gjør rede for Sametingets virksomhet, forvaltningsoppgaver og framtidige utfordringer for sametinget. Årsmeldingen er i sin helhet tatt inn i selve stortingsmeldingen.

- Sametinget peker i sin årsmelding på flere saker som er knyttet til spørsmål om samiske rettigheter. Regjeringen vil komme tilbake til disse problemstillingene blant annet under oppfølgingen av Samerettsutvalgets innstilling og arbeidet i reindriftslovskommisjonen, sier Enoksen.

Lagt inn 25. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen