Historisk arkiv

Satsing over grensene i EU: 60 millioner til næringsutvikling neste år

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr. 13
Dato: 4. oktober 1999

Satsing over grensene i EU:

60 millioner til næringsutvikling neste år

Norge ønsker å delta også i neste programperiode i EUs grenseregionale samarbeidsprogram INTERREG. Det er derfor foreslått satt av 60 millioner kroner på neste års statsbudsjett til dette formålet, fremgår det av forslaget til budsjett for Kommunal- og regionaldepartementet. Inneværende programperiode avsluttes i år, mens neste periode går fram til 2006.

Målet med bevilgningen er å gi norske regioner anledning til å delta i EUs grenseregionale samarbeidsprogram. Hensikten med norsk deltakelse er å bedre vilkårene for næringsutvikling, verdiskaping og sysselsetting i grenseregionene. Deltakelse i INTERREG bidrar til å skape nye vilkår for regional utvikling i Norge. Midlene som disponeres av fylkene skal brukes i tråd med fylkenes nærings- og sysselsettingsstrategier.

- Grenser har ofte hemmet ønsket utvikling innenfor næringsvirksomhet, verdiskaping og sysselsetting. Gjennom INTERREG ønsker vi å motvirke dette, sier statsråd Odd Roger Enoksen. – Samarbeidet gir fylkeskommunene kontakt med regionale og statlige myndighetene i andre land. I en verden som blir stadig mindre på mange områder er det naturlig at en aktør som fylkeskommunen får egne kontakter mot utlandet. Vi ser på dette som en viktig form for desentralisering, fremholder kommunal- og regionalminister Odd Roger Enoksen.

Lagt inn 4. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen