Historisk arkiv

Ungdom og profilering av distriktene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 151/1999
Dato: 22.12.1999

Ungdom og profilering av distriktene

På statsbudsjettet for 1999 var det satt av 9 millioner kroner for profileringstiltak for distriktene. Pengene skulle særlig brukes til ungdomstiltak. (Kap. 552 post 58)

Departementet har nå foretatt de siste 8 tildelingene på til sammen 1,238 000 kroner. Bevilgningen er da brukt opp. Hele bevilgningen er disponert med i alt 32 tildelinger.

- Disse midlene skulle brukes til å sette ungdom særlig på dagsorden i distriktspolitikken. I den moderne distriktspolitikken vi holder på å utvikle, står markedsføring, utvikling av ”hjemlengsel” og møteplasser for ungdom helt sentralt.

De 9 millionene har skapt liv i bygdene. Ungdom har hatt og skal få muligheten til å utvikle egne prosjekter for å profilere distriktene bedre. Vi tror at dette har vært gode tiltak for å få ungdom til å bli i bygda eller flytte tilbake. Ungdom er en avgjørende målgruppe for å lykkes med distriktspolitikken, sier statssekretær Olav Ulleren.

I budsjettet for år 2000 er det ikke satt av noen slik spesiell post til formål distriktsprofilering. Budsjettposten var en særlig satsing for 1999.

Vedlegg: Oversikt over bevilgningene

Lagt inn 22. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen